Tüm Sorularınız İçin
Organlarımızı Nasıl Bağışlayabiliriz
Erciyes Organ Nakli Vakfı - Organlarımızı Nasıl Bağışlayabiliriz

Resim

İnsanlar 18 yaşını doldurduktan sonra Erciyes Organ Vakfı’na doğrudan, telefon veya dilekçe ile başvurduğunda vakfımız “Doku ve Organ Bağış” belgenizi size ulaştıracaktır. Dolduracağınız bu belgeyi üzerinizde bir kimlik gibi bulundurmanız gerekmektedir. Organ bağışından vazgeçtiğiniz anda belgeyi yırtıp atmanız yeterlidir.

“Organ Bağışının ve Naklinin İslami İnançlar Yönünden Sakıncası Yoktur.”

Diyanet işleri Bakanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak vurgulamış ve faziletlerin en yücesi olarak tanımlamıştır. 6.3.1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğu bildirilmiştir.

Organ
Günümüzde organ nakilleri Organ Nakli Merkezlerinde kolaylıkla yapılabilmektedir.
Bu konudaki sorun organ teminindedir. Bu konuda halkımızın doğru bilgilendirilmesi için gerekli çalışmaları yapmak insanlık görevidir.
"Öldükten sonra alınmak üzere organlarınızı bağışlayarak 8 kişiye yeni bir yaşam armağan edebilirsiniz. Organ ve doku bağışı evrensel bir sorundur; Sorunlar ancak paylaşım ve dayanışma ile çözümlenir."
S
akın unutmayın, sizin bir organ bağışınız ile onlar, yüzler ve daha binler hayat bulacak
.
Hangi Nakiller Yapılmaktadır?