ERCİYES ORGAN NAKLİ VAKFI

Erciyes Organ Nakli Vakfı, 1995 yılında,  Kayserili iş adamı,  bilim insanı, bizzat kendisi,  ailesinde organ bağışı bekleyen yahut nakil olmuş,  yakınlarında organ yetmezliği ve hastalığı  bulunan kişilerin bir araya gelmesi ile kurulmuştur.

Kurucularımız arasında, Türkiye’nin en önemli iş insanı, sanayici ve müteşebbis Asım Kibar başta olmak üzere, Erciyes Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Cengiz Utaş, Prof. Dr. A. Zeki yılmaz,  Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi, İngiltere’nin Kayseri Fahri Konsolosu, Sanayici ve İş İnsanı Mahmut Hiçyılmaz, Sanayici ve İş İnsanı, Büyükmıhçı Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükmıhçı, BM Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Büyükmıhçı, Avukat Mehmet Saraç, Sanayici- İş İnsanı Hasan Sümerli, Sanayici-İş İnsanı Mehmet Hisarcıklıoğlu, Sanayici -İş İnsanı Hacı Mercan, Kamu Personeli emekli memur Yaşar Köletelioğlu gibi isimler yer almıştır.

Hastanelerde, diyaliz merkezlerinde sürekli bir araya gelen ve yakınlarını tedavi ettirebilmek için çare arayan kurucularımız, daha fazla insanın bu hastalığın çaresizliği içinde, acı çekmesine bir nebze olsun derman olmak amacıyla, bir vakıf çatısı altında toplanmaya karar vermişler ve 1995 yılında  ERCİYES ORGAN NAKLİ VAKFI’nı kurarak halkımızın hizmetine sunmuşlardır.

Bugün hayatta olmayan, vakfımıza hizmet vermeye devam eden tüm kurucu ve üyelerimize şükranlarımızı sunuyor, aramızdan ayrılan kurucularımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Vakfımız her yıl, başta Tıp Fakültesi olmak üzere, Türkiye’de sağlık alanında eğitim gören 200’e yakın öğrencimize düzenli burs,

Yurt içi ve yurt dışında, akademik çalışma, araştırma ve inceleme yapan bilim insanlarımıza ekonomik katkı,

Organ Nakli ve Organ Bağışı konusunda yapılan tüm sosyal etkinliklerin hamisi ve destekçisi olarak yanlarında yer almakta, katkı  ve destek vermektedir.

Vakfımız bünyesinde oluşturulan, bursiyer-gönüllü öğrencilerden oluşan gönüllülerimiz aracılığı ile toplumsal duyarlılığı artırmaya çaba göstermekte,

Kamuoyunu bilgilendirme, organ bağışına teşvik ve dikkat çekme, daha duyarlı bir toplum  yaratmak amacıyla, sergi ve konferanslar yanında çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemektedir.

Basın bildirileri yayınlayarak toplumsal duyarlılığı artırma ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yürütmektedir.

Erciyes Organ Nakli Vakfı, 1995 yılından bu yana çalışmalarını vakıf tüzüğünde yer alan amaçları doğrultusunda sürdürmeye devam etmektedir.